Featured image for “Waar is iedereen toch zo druk, druk, druk mee?”

Waar is iedereen toch zo druk, druk, druk mee?

oktober 28, 2020

Wanneer ik vraag hoe het met je gaat dan verwacht ik iets als: ‘lekker man’ of ‘gaat wel’. We hebben het tenslotte over hoe het met jou gaat. Emoties, weet je wel. Maar de afgelopen tijd krijg ik steeds vaker een van onderstaande reacties (herkenbaar?):

  • De – ik ben altijd druk  – reactie: Aaah je kent het wel he, druk druk zoals altijd 
  • De – ik heb het fucking druk maar doe alsof het niet zo is – reactie: Lekker druk! 
  • De – heb het zo druk dat ik het maar 3x zeg – reactie: Jaaa.. Druk, druk, druk.

Ik ben vooral blij dat mijn vrienden & kennissen het zo druk hebben hoor. Fijn voor je dat je niet de hele dag uit je neus zit te vreten. Maar waar ik vooral benieuwd naar ben, en waarom ik ook dit stukje schrijf, is: WAT DOE JE?

Waar ben je die 24-uur durende dag zo druk, druk, druk mee? Zijn al die taken écht zo belangrijk dat je niet even rustig een bakkie koffie kan drinken? En is het echt nodig om 3x te vergaderen over of een kattenfoto wel of niet op het intranet thuis hoort? (true story)  

Alleen sukkels hebben het druk 

Geen alternatieve tekst opgegeven voor deze afbeelding

Dus je racet als een kip zonder kop de dag door. Vliegt van hot naar her en vergeet af en toe adem te halen. Maar waarom eigenlijk? Waar draagt het aan bij? Zijn het niet vooral loze afspraken? Toen ik nog voor een grote baas werkte, zag mijn dag er vaak zo uit: mails beantwoorden, beetje slap lullen, meeting, meeting, meeting, lunch, koffie drinken, nog meer slap lullen, meeting, weer mails beantwoorden. Totdat ik erachter kwam dat ik 80% van deze meetings net zo goed kon skippen. En ik weet zeker dat jij dat ook kan.

Leestip: Een werkweek van 4 uur

Ondernemers trappen in dezelfde druk-valkuil. Die komen vaak ‘niet toe’ aan dingen ze graag willen doen. Waarom eigenlijk niet? Waarschijnlijk omdat ze (en hier maak ik me ook nog (te) vaak schuldig aan):

  • Te vaak ‘ja’ zeggen op opdrachten die te weinig opleveren. In zowel geld als energie. 
  • De dag of week niet starten met een duidelijk schema en daardoor niet slim met hun tijd omgaan. 
  • Bang zijn om opdrachten (lees: geld) te verliezen als ze meer tijd steken in hun eigen bedrijf en persoonlijke ontwikkeling.
  • Moeite hebben met hun telefoon neerleggen (!!). Breng je dagelijks uren scrollend door op Instagram, Facebook, LinkedIn etc.? Dan heb je het niet druk. Dan stel je geen prioriteiten. 

Taken die vaak te lijden hebben onder het drukke bestaan van een ondernemer zijn: social media & content marketing. Want hoe maak je tussen al dat ‘druk zijn’ nog tijd vrij voor het maken en plaatsen van een LinkedIn bericht? Jammer. Want zo ziet niemand waar je zo hard voor werkt. En die momenten zijn vaak wel het delen waard.

Geen alternatieve tekst opgegeven voor deze afbeelding

Heb je het echt zo druk of maak je je druk?

Ik hoop dat ik iets in jou heb aangewakkerd na het lezen van deze blog. Dat je misschien iets vaker stilstaat bij de vraag: ben ik nou echt zo druk of MAAK ik me druk? En dat dit ervoor zorgt dat je relaxter je dag doorkomt. 

Heb jij het nou mega-super-druk en kom je daardoor niet toe aan je content marketing? En ligt daarom je social media al maanden stil? Geef me dan gerust een belletje: 06 55 54 37 68. Heb ik het wat drukker, en jij misschien wat minder.

Meer lezen over (minder) druk zijn?


Delen: